İŞ HUKUKU

İş hukuku, işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-isçi ilişkileri ile ilgili konuları inceleyen hukuk dalı. İş hukuku Kara Avrupası hukuk sistemlerine dahil ülkelerde genellikle milli iş kanunları ile düzenlenir. İş uyuşmazlıkları genellikle asliye hukuk mahkemelerinde veya asli mahkemesi niteliğindeki iş mahkemelerinde görülür

BORÇLAR HUKUKU

Borçlar hukuku bir özel hukuk dalıdır ve eşitler arasında meydana gelen ve borç ilişkisi adı verilen hukuki ilişkilerin incelendiği bir disiplindir. Borçlar Kanunu özel hukukta borçlar hukukuna kaynaklık eder ve borçlar hukuku alanına giren borç ilişkilerini düzenleyen bir kanundur

TAŞINMAZ VE KİRA HUKUKU

Kiralayanın mutlaka kiralanacak olan taşınmazın maliki olması gerekli değildir. Bir taşınmazın maliki olmayan kişi de o taşınmazı kiraya verebilir.
Kira sözleşmesi için yapılmış olan ön sözleşmeden sonra, kiralayanın malik olmadığından bahisle sözleşmenin kiracı tarafından feshedilmiş olması haklı fesih olarak kabul edilemez.

SERMAYE PİYASASI HUKUKU

sermaye piyasasını düzenleyen hukuk kurallarıdır. sermaye piyasası hukuku , sermaye piyasası arac, kurum ve ortaklarını ,aracı kuruluslarını menkul kıymetler borsası , altın borsası gibi borsa kurulusunu , bunların yapısını , isleyisini ve karsılıklı iliskilerini düzenleyen , kendine özgü denetim kurum ve kuralları bulunan karma nitelige sahip ve bagımsız bir hukuk dalıdır.

CEZA HUKUKU

 suç ve ceza kavramlarını inceleyen kamu hukuku bölümüdür. Genel ve özel ceza hukuku olarak ikiye ayrılır (ceza genel ve ceza özel olarak da ifade edilmektedir).

TİCARET HUKUKU

ticaretle ilişkili tüm mevzuatı kapsayan bir alt dalıdır. Bireyler arasındaki ticari ilişkileri düzenler..

İDARE HUKUKU

İdare hukuku, temeli anayasada belirlenen, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin kurallar öngören, kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklar ile bireye tanınan hak ve hürriyetlerin dengelenmesini sağlayan hukuk dalıdır.

AİLE VE MİRAS HUKUKU

insanların ölümlerinden sonra malları üzerinde yapmak istedikleri ölüme bağlı tasarrufları ve ölümleri halinde, gaipliğine karar verilmesinden sonra veya ölüm karinesinin varlığı halinde mirasa konu mallarının (tereke) yasal mirasçılar ve diğer mirasçılar arasında ne şekilde paylaştırılacağını, borçlarının nasıl ve hangi sırayla ödeneceğini inceleyen bir özel hukuk dalıdır.